Kokkens "3 gode hjelpere" - Xantana, Agar og Gelburger.


 Xantana, Agar-agar og Gelburger er våre bestselgere fra Sosa & Texturas, og letter mange prosesser i matlagingen. 

XANTANA

Fortykningsmiddel *vegetar*

Gelspessa/Xantana utvinnes ved gjæring av maisstivelse, og er et forykningsmiddel med mange fordeler.

1. Det setter ikke smak
2. Kan brukes i både kald og varm væske
3. Tåler salt og syrer svært godt

Hva brukes det til: Som tykningsmiddel i sauser, supper, ketchup og dressinger.

I iskremproduksjon. Xantana hindrer krystallisering ved frysing, og gjør at isen holder seg myk og kremete. Xantana er også et av fortykningsmidlene som fungerer sammen med alkohol.

Bestill Xantana her​

AGAR-AGAR

Vegetablisk gelatin *vegetar*

Agar-agar fremstilles fra en type rødalge istedet for dyreprotein, og er dermed utmerket i retter som skal være vegetar. I tillegg har Agar en mye høyere smelte- temperatur enn vanlig gelatin (Tåler opptil 90 grader). Teksturen er også litt fastere enn den man får av vanlig gelatin.

Hva brukes det til: Utmerket til gele, coulis, pudding, dessert-sauser.

Bestill  Agar-agar her

GELBURGER

Bindemiddel *vegetar*

Som navnet tilsier er det et populært binde-middel i hamburgerdeig og gir spenstige burgere som ikke smuldrer opp på grillen. Gelburger gir ett produkt med svært holdbar struktur som tåler både grilling, fritering og baking.

Kombiner den gjerne med andre produkter som sjømat eller grønnsaker. Eks. vegetar “kjøtt”-boller”, hamburgere og terriner.

Bestill Gelburger her

OGSÅ FOR DEG SOM TILBYR VEGETAR: Gelburger er ikke-animalsk, og er et utmerket
bindmiddel i vegetarbrugere, grønsaksboller og andre vegetar-retter.

 
SE MER: Sosa har over 500 spennende ingredienser til det moderne kjøkkenet - Se alle produktene her