Kvalitet i alle ledd - Unió olivenolje


Gastronaut er stolt importør av Olis Oliven olje, fra området rundt Reus i Catalonia. Olis de Cataluia lages av Arbequina oliven som dyrkes av mer enn 20 000 små og større bruk i området. Etter høsting blir olivenen levert til en av de mange lokale oliven-møller i dette området. Totalt er det 186 kooperativer som alle kaldpresser Arbequina oliven som er blitt høstet for få timer siden. Viste du at oliven begynner å fermentere med en gang den høstes? Derfor er det så viktig at olivene må presses så fort som mulig. Venter man mer en 8 timer, vil man få en bitter ettersmak på oljen. Derfor er all Unio olje presset innen åtte timer fra innhøsting. Prøv gjerne en blindtest med en annen god olje, vi er trygge på at du vil foretrekke Unio.

 

Kun de beste Arbequina olivene blir brukt til å lage Olis de Catalan. Arbequina oliven er av mange kjennere verdsatt som de beste oliven til bruk i produksjon av oliven olje. Produksjonen er nøye kontrollert gjennom hele prosessen slik at vi kan spore hver enkel flaske ned til pressing og selvfølgelig hvilken gård olivenene er høstet på. Alle våre flasker og beholdere har et unikt produksjons nr. på etiketten.

Mange har spurt oss om hva som vil skje med prisen på Unio oliven olje. Bakgrunnen for spørsmålet at prisene på olivenolje har steget med ca 30 -40 % fra i fjor til i år på råvare børsene. Årsakene til prisøkningen er at avlingen i Spania verdens største produsent er lavere i år enn i fjor og at Italia som er verdens nest største produsent har mer 1 million oliven trær fått en sykdom, Xyella, som reduserer produksjonen betydelig. Gastronaut har klart å holde våre priser på oliven olje nede helt til nå, og dette har vi klart fordi vi kjøper store volum og fordi Unio oljen vår i mange år har solgt så godt til HoReCA markedet i Norge. Vi håper at vi også for 2017 produksjonen klarer å holde samme gode prisene.