Kullguiden


Kvalitetskull koster litt mer men gir deg til gjengjeld - jevn og stabil varme, og ett kull som brenner i time etter time. 

 Vi tar grillkull seriøst og selger kun kull som er i toppsjiktet av hva som er tilgjengelig. Her gir vi deg en liten oversikt over hva som er i de forskjellige sekkene vi importerer.
Har du spørsmål om våre kullsorter/ønsker tilbud til din bedrift: Kontakt oss gjerne

 

RESTAURANT KULL - PREMIUM GRADE WATTLE

 

Våre blå 12 kg sekker med Restaurant grillkull

 

Dette er et velkjent restaurantkull ute i verden. Et hardt kull laget på en miks av utvalgte Afrikanske tresorter. Dette kullet kan være litt hardere å tenne enn eks. Quebracho, men til gjengjeld får du en svært energieffektivt kull som brenner time etter time.

  • Tresorter: Miks av Blue Thorn, Black Thorn, Mopane, Lowveld Cluster Leaf, Sickle Bush, Three Thorn & Casuarina. Fra Sør Afrika
  • Størrelse på bitene: Medium til store biter
  • Bra til alt, men best til: Lukkede grillovner & BBQ Smokere​


 

JOSPER GRILLKULL QUEBRACHO

 

 

Josper er verdenskjent for sine spanske, innendørs grillovener og har naturlig nok lansert en serie kvalitetskull laget spesielt for disse ovnene.

  • Tresorter: 70% hvit Quebracho, 30% Guayacan fra Argentina
  • Størrelse på bitene: Medium biter
  • Bra til alt, men best til: Josper / lukkede grillovner


 

JOSPER GRILLKULL MARABU (Binchotan)

ANBEFALES SPESIELT TIL YAKITORI- OG ROBATAGRILLING

 

 

SPESIELT EGNET TIL ÅPNE GRILLER Kullet inneholder i likhet med det kjente Binchotan-kullet 90 – 95 % karbon som gir helt overlegene egenskaper spesielt ved grilling med åpent utstyr som yakitori- eller robatagrilling.
Kullet brenner ekstremt lenge og avgir høy varme, og nesten ingen gnist. På grunn av det høye karboninnholdet, avgis langt mindre røykaromaer enn vanlig kull.
Josper er verdenskjent for sine spanske, innendørs grillovener og har naturlig nok lansert en serie kvalitetskull laget spesielt for disse ovnene.

  • Tresorter: 100% Marabutre fra karibien (Cuba)
  • Størrelse på bitene: Medium biter
  • Bra til alt, men best til: Josper


 

BBQ SHOP PRO GRILLKULL

 

 

The BBQ Shop grillkullet er laget med tanke på “low n´slow” BBQ og da falt det naturlige valget på hvit Quebracho tre fra Argentina. Kullet har samme hardhet som Gastronaut kullet.

  • Tresorter: 100% Hvit Quebracho fra Argentina
  • Størrelse på bitene: Medium biter
  • Bra til alt, men best til: Josper / lukkede grillovner / smokere


 

GASTRONAUT GRILLKULL

 

 

Vårt eget grillkull som vi spesialimporterer fra Argentina. Kullet er laget av 100% hvit Quebracho-tre. En Argentinsk tresort kjent blandt lokale som “The axe breaker” på grunn av hardheten. En egenskap som gjør dette kullet ettertraktet til innendørs grillovner og store BBQ-smokere.

  • Tresorter: 100% Hvit Quebracho fra Argentina
  • Størrelse på bitene: Store spesialsorterte biter
  • Bra til alt, men best til: Josper og store lukkede grillovner / smokere


 

EL GRINGO GRILLKULL

 

 

Dette er i praksis Gastronaut kullet i “mini-utgave”. I denne 4 kg sekken finner du små spesialsorterte biter av hvit Quebracho fra Argentina. Da er du sikret en god røykaroma og en jevn varme, utmerket til BBQ.

  • Tresorter: 100% Hvit Quebracho fra Argentina
  • Størrelse på bitene: Små spesialsorterte biter
  • Bra til alt, men best til: Alle mindre kullgriller

  ​


 

SACHAMANTA GRILLBRIKETTER “QBE” 15 KG

 

 

Grillbrikketter av komprimert hvit Quebracho tre. Grillbriketter tar litt lengre tid å fyre opp, men skal til gjengjeld holde en svært jevn temperatur over lang tid.  Sachamanta reklamerer også med at denne sorten tilfører svært lite røykaroma på det som grilles.

  • Tresorter: Komprimert Hvit Quebracho fra Argentina
  • Størrelse på bitene: Medium
  • Bra til alt, men best til: Åpne grillsystemer

  ​



For å bestille: Ring 66 77 80 60, eller send oss en epost

Tlf.tid er hverdager 08.00 - 16.00. Epost: post@gastronaut.no

Er du bedriftskunder med web-konto kan du også bestille kull i vår webshop